Search
Close this search box.

5 Exerciții simple pentru a-ți menține corpul în forma și a-ți îmbunătăți flexibilitatea și puterea

Share Article

Întreținerea unui corp sănătos și în formă este esențială pentru a te simți bine și a avea energie. Exercițiile fizice sunt esențiale pentru a-ți menține forma, dar este important să incluzi și exerciții care să-ți îmbunătățească flexibilitatea și puterea. Iată cinci exerciții eficiente pe care le poți include în rutina ta de exerciții pentru a-ți menține corpul în formă și a-ți îmbunătăți flexibilitatea și puterea.

Genuflexiuni

Genuflexiunile sunt un exercitiu foarte eficient pentru a-ti tonifia muschii picioarelor si a-ti imbunatati puterea. Pentru a efectua acest exercitiu, incepe cu picioarele departate la latimea umerilor si cu mainile in lateral. Apoi, cobori cat mai jos posibil, pastrand spatele drept si genunchii in spatele degetelor de la picioare. Ridica-te inapoi in pozitia initiala si repeta de cateva ori.

Fandari

Fandarile sunt un exercitiu excelent pentru a-ti tonifia muschii fesieri si a-ti imbunatati flexibilitatea. Pentru a efectua acest exercitiu, incepe cu picioarele departate la latimea umerilor si cu mainile in lateral. Apoi, cobori cat mai jos posibil, pastrand spatele drept si genunchii in spatele degetelor de la picioare.

Plank

Plank-ul este un exercitiu excelent pentru a-ti tonifia muschii abdominali si a-ti imbunatati puterea. Pentru a efectua acest exercitiu, incepe cu fata in jos, cu mainile si genunchii la sol. Ridica-te pe varfurile degetelor si sprijina-te pe antebrate, pastrand spatele drept si abdomenul contractat. Tine aceasta pozitie pentru cat mai mult timp posibil.

Flexii laterale

Flexiile laterale sunt un exercitiu excelent pentru a-ti tonifia muschii laterali ai abdomenului si a-ti imbunatati flexibilitatea. Pentru a efectua acest exercitiu, incepe cu picioarele departate la latimea umerilor si cu mainile in lateral. Apoi, inclina-te spre partea dreapta, pastrand spatele drept si abdomenul contractat. Reveniti la pozitia initiala si repetati aceeasi miscare spre partea stanga.

Yoga sau Pilates

Yoga si Pilates sunt forme de exercitii excelente pentru a-ti imbunatati flexibilitatea si echilibrul. Aceste exercitii te vor ajuta sa te relaxezi si sa iti tonifiezi muschii in mod echilibrat. Poti incepe cu clase de incepatori sau sa urmaresti tutoriale video pentru a invata diferite pozitii si exercitii.

Include aceste exercitii in rutina ta de fitness si vei vedea cum iti vei imbunatati flexibilitatea si puterea in timp ce iti mentii corpul in forma. Este important sa te incalzesti inainte de a incepe si sa te racoresti dupa ce ai terminat. Nu uita sa iti asculti corpul si sa te odihnesti atunci cand este nevoie.

Descoperă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății pentru durata și frecvența exercițiilor fizice în funcție de vârstă și obiectivele tale personale

Recomandările privind durata și frecvența exercițiilor fizice variază în funcție de vârstă, nivelul de activitate și obiectivele individuale. De exemplu, pentru adulți sănătoși, Organizația Mondială a Sănătății recomandă cel puțin 150 de minute de activitate moderată sau 75 de minute de activitate intensă pe săptămână. De asemenea, este important să includeți exerciții de întindere și de forță cel puțin 2 ori pe săptămână.

Pentru femeile adulte, ar fi ideal sa faca o combinație de exerciții cardio și exerciții de întindere și de forță, în funcție de nevoile și obiectivele individuale.

You might also like

Casa si gradina

Cum să plantezi un smochin la tine acasă

Smochinul este un fruct delicios și sănătos, care poate fi cultivat atât în grădina ta, cât și în vase. În acest articol, vom explica cum

#La Prima Vedere

@LaPrimaVedere