Search
Close this search box.

Cum să plantezi un smochin la tine acasă

Share Article

Smochinul este un fruct delicios și sănătos, care poate fi cultivat atât în grădina ta, cât și în vase. În acest articol, vom explica cum să plantezi un smochin la tine acasă, precum și câteva informații importante despre îngrijirea și tunderea smochinului.

Plantarea smochinului afară

Plantarea smochinului în câmp este o alegere excelentă dacă ai spațiu suficient în grădină. Smochinul este o plantă care necesită mult spațiu, așa că asigură-te că ai cel puțin 6-8 metri pătrați pentru a-l planta.

Alege un loc însorit și bine drenat pentru a planta smochinul. Smochinul se poate adapta la diferite tipuri de sol, dar preferă solurile ușoare și bogate în humus.

Înainte de a planta smochinul, asigură-te că ai făcut un strat de compost sau fertilizator în zona de plantare. Acest lucru va ajuta la creșterea și dezvoltarea smochinului.

Plantarea smochinului se poate face în orice perioadă a anului, dar este recomandat să o faci în timpul perioadei de dormit a plantei, adică în lunile noiembrie-februarie.

Plantarea smochinului în vază

Dacă nu ai spațiu suficient în grădină, poți opta pentru a planta smochinul într-un vas. Smochinul se poate adapta la această metodă de cultivare, dar este important să alegi un vas suficient de mare, cu cel puțin 45 cm în diametru și 60 cm în înălțime.

Alege un amestec de sol ușor și bine drenat pentru vasul tău, cum ar fi amestecul pentru plante de fructe sau amestecul pentru cactus.

Asigură-te că vasul are un sistem bun de drenaj, cum ar fi o gaură de scurgere în partea de jos.

După plantare, asigură-te că smochinul primește suficientă apă, dar evită excesul de udare. Smochinul preferă solul ușor umed.

Fertilizează smochinul în fiecare primăvară cu un fertilizator pentru fructe sau adaugă compost sau gunoi de grajd în jurul lui.

Tunderea smochinului este importantă pentru a-i menține forma și a-i stimula creșterea fructelor. Tunde-l în timpul perioadei de dormit, în lunile noiembrie-februarie, eliminând ramurile uscate sau bolnave și taie ramurile care cresc prea mult în interiorul copacului.

Este important să ții cont de câteva precauții pentru a evita problemele de sănătate ale smochinului, cum ar fi: evitarea udării cu apă de la robinet care poate avea clor sau alți compuși dăunători, evitarea aplicării îngrășămintelor sau pesticidelor în perioada de fructificare pentru a nu afecta gustul fructelor.

You might also like

#La Prima Vedere

@LaPrimaVedere