Search
Close this search box.

UNTOLD, un festival controversat: trafic de droguri, accesul minorilor și legături cu serviciile secrete

Share Article

UNTOLD, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, se confruntă cu o problemă majoră legată de consumul și traficul de droguri. Cu toate acestea, puțini sunt conștienți că fondatorul său, Bogdan Buta, este fiul unui fost șef din Serviciul Român de Informații (SRI). Astfel, se pare că întreaga mascaradă desfășurată la Cluj-Napoca, pe bani publici, se desfășoară cu aprobarea serviciilor secrete.

În ultimii ani, la festivalul UNTOLD au fost capturați zeci de traficanți de droguri, care ofereau spre vânzare substanțe periculoase ce pot provoca chiar moartea. În plus, s-a descoperit că la evenimentul respectiv au avut acces minori, deși acest lucru este strict interzis. Cum au putut acești minori să intre într-o locație în care se consumă alcool și se promovează jocurile de noroc și consumul de tutun? Există o protecție din partea statului român pentru acest festival?

Bogdan Buta, fondatorul UNTOLD, are legături strânse cu serviciile secrete, fiind fiul unui fost șef SRI. El a fost implicat încă din perioada studenției în diverse afaceri și organizații studențești, devenind un antreprenor de succes. De asemenea, se pare că prima ediție a festivalului UNTOLD a fost organizată din banii Primăriei Cluj, deși brandul UNTOLD nu era deținut de Federația Share, entitatea care a primit finanțarea. Astfel, se ridică întrebarea dacă UNTOLD beneficiază de sprijin politic și de protecție din partea serviciilor secrete.

În final, se pare că UNTOLD nu este doar un festival controversat din cauza consumului de droguri, ci și din cauza comportamentului neadecvat al tinerilor sub influența acestora. Cu toate acestea, informațiile care ar denigra imaginea festivalului ajung greu în presă, deoarece UNTOLD își plătește contracte de publicitate cu presa locală și națională. Există însă voci critice care avertizează că festivalul poate scăpa de sub control dacă nu se iau măsuri adecvate.

You might also like

Casa si gradina

Cum să plantezi un smochin la tine acasă

Smochinul este un fruct delicios și sănătos, care poate fi cultivat atât în grădina ta, cât și în vase. În acest articol, vom explica cum

#La Prima Vedere

@LaPrimaVedere